|
 
Presseklipp
- Sjeleglad jeg er i live
Pelle Erland er fremdeles rystet etter de voldsomme rundkastene i Rally Bergen forrige lørdag.
MANDAL: - Det er det verste jeg har vært med på. Jeg er sjeleglad jeg er i live, sier Pelle Erland.

Lørdag fikk tv-bildene av 25-åringens dramatiske møte med grøfta menigmann til å stille seg spørsmålet:

- Hvordan kan man slippe unna en slik behandling uten varige men?

- Alt i alt var jeg veldig heldig. Slapp unna med en lett hjernerystelse, mens kartleser Gustav Rogstad kom fra det med en forstuet finger og noen kutt, sier Erland.

I 150 kilometer i timen gikk hans Mitsubishi Lancer EVO 6 utfor en skrent, og mandalitten kunne ikke gjøre annet enn å tviholde i rattet.

- Takket være alt sikkerhetsutstyret gikk det bra. Uten sikkerhetsbur, selene og hjelmen hadde jeg ikke vært her i dag, sier han og forteller at hodebeskyttelsen sprakk i det voldsomme sammenstøtet.

- Det verste var nesten å se den smadrede bilen på plass i garasjen. I en sånn stund kan en ikke skjønne at det gikk så godt. Jeg husker også da jeg så krasjet til Petter Solberg i fjor, der kartleser Phil Mills fikk taket trykket ned i hodet for hvert rundkast. Akkurat sånn var det for oss også - en helt forferdelig følelse, sier han lavmælt.

Å gi seg etter ulykken, kommer imidlertid ikke på tale for den fartsglade mandalitten.

- Jeg har fått beskjed av legen at jeg må ta det med ro en stund, men jeg håper å kunne delta på den siste NM-runden i september. Jeg har fått masse støtte fra familie og venner, og samboeren min sier også at jeg må komme meg i en bil så fort jeg er klar for det, sier han med et lite smil.

Nå forbereder prosessoperatøren seg på en grundig overhaling av rallybilen.

- Jeg har ennå ikke full oversikt over hvor store skadene er, men nytt karosseri må i hvert fall bygges opp. Så blir det spennende å se hvordan det føles å konkurrere igjen, sier han.

Gjennom karrieren, som blant annet inkluderer NM gull både i rallycross og bakkeløp for to sesonger siden, har Erland vært forskånet fra de store uhellene.

- Jeg kolliderte med et tre for et halvt år siden, men det er jo ingenting sammenlignet med dette. Nei, jeg har vært heldig, gjentar han.
FVN.no

Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™