|
 
Presseklipp
Erlands sesong i fare etter voldsom smell
KAKs Pelle Erland kan være ute for resten av rallyssesongen etter en voldsom utforkjøring i Bergen lørdag.
- I verste fall kan sesongen ryke. Jeg må hjem og få summet meg og sett på skadene, sier en skuffet og mørbanket Pelle Erland.

Det var under et løp i sprint rally-cup i Bergen at Pelle Erland kjørte ut. På den femte fartsprøven kom han i 150 kilometer i timen over en liten bakketopp. Så smalt det.

- Jeg kom litt for langt til venstre. Jeg skulle holdt meg midt i veibanen. 30 cm til høyre i veien så hadde det gått bra. Men bakhjulet mitt traff en steinmur og bilen skrenset tvers over veien. Så kom hjulene utfor en grøft ned mot et jorde. Bilen rullet rundt fem-seks ganger. Alt gikk veldig fort, men jeg var redd, sier Pelle Erland dagen derpå.

Etter å ha kravlet uskadd ut fra bilvraket, kunne han konstatere at han hadde vært veldig heldig.

- Velteburet vi har inne i bilen ble trykket ned mot hodene på meg og kartleser, så hjelmene våre sprakk. Vi ble kjørt rett til sykehus for røntgenundersøkelse av nakke og rygg. Alt var i orden, men vi er stive og støle og har mange blåmerker, sier Erland.

Utforkjøringen kom ekstra ubeleilig for Erland ettersom han ledet rallyet med ti sekunder.

- Veldig skuffende. Økonomisk blir dette dyrt for jeg må ha nytt karosseri. Bilen er jo totalvrak. Det blir mye jobb, men jeg håper jeg rekker å kjøre igjen før sesongen er over, sier Pelle Erland.

Selv om Erland var uheldig i Bergen, var det andre sørlendinger som leverte bra resultater.

Ole Andreas Landgård og kartleser Atle Alnes fra KAK kjørte inn til andreplass i klasse 4, og de endte også på andreplass totalt. Klubbkollega Espen Botnan og kartleser Ove Bessesen fra NAF Kristiansand tok førsteplass i klassen 2 og endte som nummer ni totalt. Debutant Raymond Grimestad og kartleser Erik Spilling fra NMK Konsmo kjørte inn til førsteplass i klasse 19 og fikk totalt en tiendeplass. Anders Tønnesland og kartleser Jannicke Langård fra KAK måtte desverre bryte.
FVN.no

Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™