|
 
Pressemeldinger
Pelle Erland på 9. plass i «comeback» i Rally Sørland
Rally Sørland 2009 ble et flott arrangement, og Pelle Erland med kartleser Frank Rue kjørte inn til en god 9. plass sammenlagt, og en 4. plass i sin klasse. Bilen fungerte bra gjennom to flotte dager på skogen.
- Det er gøy å kjøre igjen og at det gikk såpass bra, sier Pelle. Spesielt etter å ha vært borte så lenge, pga sykdom. I tillegg var det veldig gøy å kunne gjøre «comeback» på hjemmebane, med godt vær, mye folk og god stemning i løypa.

Frank Rue som er fersk i kartleserstolen forteller at det var en utrolig opplevelse. - Jeg fant meg godt til rette i høyrestolen, men det er krevende og jeg trenger mer trening og flere mil i bilen for å bli god. Han fascineres av samspillet som kreves i bilen og er klar for å satse videre.

Løpet i korte trekk
Fredag 1. mai kjørte første bil over startrampen kl. 18.45 i strålende sol og et kvarter senere var Rally Sørland 2009 i gang med SS 1 på Skinsnes. Det var mye folk og alle bilene fikk vist seg frem på en kort etappe som ble kjørt tre runder inne på industriområdet. Første SS ble gjennomført med seks sekunder opp til lederen Mads Østberg og en 11. plass. Pelle leverte jevne tider, men med progresjon i tidene gjennom hele løpet og det lover bra. Pelle avsluttet med en fin 8. tid på SS9
I et løp der hele 46 av 129 startende biler måtte bryte underveis.

- Bilen fungerte bra hele helgen, forteller Pelle. Vi hadde et lite møte med et brokar på første SS på lørdag som gjorde at venstre bakhjul ble slått skjevt. Skaden på bakhjulet gjorde at vi tapte noe tid på den etappen og etappen etter. Mekanikerne fikk reparert hjulet på service før de tre siste etappene for dagen.

Sykdom siste året
Pelle har vært borte fra rally et års tid på grunn av sykdom. Han har plager med hode, nakke og noe synsforstyrrelse. Det har vært vanskelig å finne noen forklaring på plagene, og han har vært innom flere spesialister. Alt dette har gjort at det ikke har vært mulig for Pelle å kjøre rally.

- Jeg har blitt ekstremt sliten av disse plagene, og helt tappet for energi når det er på det verste, forteller Pelle. Det har vært mitt tøffeste år noen sinne og har gått ut over alt, både jobb og fritid. Men nå har jeg kommet til en ny type behandling som fungerer veldig godt så langt. Til uken starter jeg på en behandlingsperiode som skal vare en måneds tid og må ta alt annet helt rolig. Jeg håper og tror at det vil gi gode resultater og at formen endelig kommer tilbake til normalen.

Veien videre
Pelle håper på at han nå kan komme tilbake etter behandlingen, og at han fortsetter å kjøre flere NM-runder og rally i år. Kanskje vil han også satse på NM i bakkeløp. Teamet jobber ellers med å få på plass flere sponsorer og budsjett for satsingen videre.

Team Pelle Erland Motorsport vil sende en stor takk til de sponsorene som har vært med og som fortsatt er med, både nye og gamle. Teamet sender også en stor takk til alle de som har vært med og bidratt for å kunne gjøre dette mulig. En spesiell takk til min far som har stått veldig på i det siste og også Frank, avslutter Pelle.

Foto: Benjamin A. Ward


Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™