|
 
Pressemeldinger
Flott Rally Sørland-helg for Pelle
Pelle Erland deltok i helgens Rally Sørland og kom inn til en fin 9. plass. Hele løpet gikk over to dager og hadde ni fartsetapper (SS’er).
Pelle i fint driv i Rally Sørland sammen med kartleser Åse M. Einarsmo - Det var et kjempefint løp i flott vær, sier Pelle. Det var et veldig fint arrangement der alt gled fint hele veien, og det var utrolig mye folk og god stemning. Det er spesielt å kjøre et slikt flott løp på hjemmebane.

Problemer med bremsene
Den første etappen gikk fint og Pelle kom greit inn i kjøringen. Etter hvert merket han at det var problemer med bremsene.

- Midt ute i SS3 merket jeg at bremsene ble dårligere og dårligere, forteller Pelle. Dermed måtte jeg legge om kjørestilen ved å kjøre saktere og bremse ned tidligere inn mot svingene. Det førte til at jeg ikke kunne kjøre så raskt og aggressivt som jeg ønsket, problemet vedvarte dessverre gjennom hele løpet og det ble selvfølgelig mye tidstap.

I nest siste etappe traff Pelle en stein som hadde blitt dratt ut i veibanen med høyre forhjul som også gjorde at han måtte roe ned litt.

Det viste seg at bremseproblemene oppstod fordi bremsevæsken begynte å koke.

 - Jeg skjønner ikke hvorfor dette hendte, jeg har aldri hatt slike problemer før. Alle bremsedeler var nye, det eneste som var annerledes fra tidligere var at vi prøvde ut en ny type bremseklosser. Det er mulig de avgir mer varme enn de gamle, men det er merkelig da det egentlig skal være en bedre type. Dette må vi finne ut av før neste løp, forteller Pelle.

Krevende rally
Rally Sørland er et krevende rally. Det vises også av tallene: av 123 startende var det bare 66 som fullførte og havnet på resultatlisten. Vinner av løpet ble Mads Østberg, med Thomas Schie på andre og Anders Grøndal på tredje.

Fornøyd med 9. plass
- Jeg syns det var helt greit med 9. plass etter forholdene. Det var veldig moro å kjøre Rally Sørland i helgen, tross problemene sier Pelle. Det var ergerlig med bremseproblemene, uten dem tror jeg vi hadde hatt mulighet til en 5. plass, noe jeg ville vært veldig fornøyd med. Det er alltid ekstra artig og viktig å gjøre det bra på hjemmebane.

Kartleser i helgen var Åse M. Einarsmo. Det var hennes første gang som kartleser i et stort rally i klasse A8. Pelle var fornøyd og kunne fortelle at samarbeidet fungerte veldig godt utover i løpet etter litt innkjøring på fredag. Det er godt gjort å klare seg så bra i et så vanskelig rally med hennes lille erfaring, og spesielt i den raskeste klassen.

Pelle ser nå frem til neste løp som er Bjerkesprinten 19. mai.


Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™