|
 
Pressemeldinger
To helger med sprintrally og bakkeløp
Denne helgen kjørte Pelle inn til 4. og 5. plass i bakkeløp på Konsmo, og sist helg ble det 3. og 6. plass i sprintrally på Lillehammer og på Grindalsmoen.

Pelle og kartleser Kay Ødegård i fint driv på Grindalsmoen Rallysprint 27. mai.Sprintrally 26. – 27. mai
Lørdag 26. mai var det Rally Lillehammer. Løpet gikk over åtte etapper på asfalt på til sammen to-tre mil. Det endte med en tredjeplass bak Bernhard Kongsrud og Bernt Kollevold.

– Jeg er greit fornøyd, sier Pelle. Bilen fungerer kjempebra.

Allerede dagen etter, 27. mai, var det klart for Grindalsmoen Rallysprint som også går på asfalt. Løpet gikk på rundbane med tre omganger av tre og en halv runde. Kjøringen gikk bra, men dessverre tapte Pelle mye tid på en miss i tredje runde i første omgang da det lå mye sand i veibanen rundt en sving.  

- Missen førte til at motoren stoppet i en sving, og inboard-kameraet viser at jeg tapte ca 20 sekunder på den stoppen. Det er mye i et løp som er så kort, forteller Pelle.

Pelle avsluttet med beste tid på de to siste etappene, så det var skikkelig ergelig med missen i første omgang. Det ble til slutt en 6. plass, men kun 8,4 sekunder bak vinneren. Så da ser man at seieren glapp i missen, desverre, det ble klasseseier som en mager trøst.  

NM i bakkeløp på Konsmo
Løpene på Konsmo i helgen endte med en 4. plass på lørdag og en 5. plass på søndag.

- Jeg følte det gikk greit, men jeg tapte litt her og der. Det er en krevende bakke og en tøff klasse, hvor flere av bilene har langt mer effekt en min. Grunnen til det er at de slår sammen flere klasser i bakkeløp. Men det ble ikke fullt så bra som jeg hadde håpet. Jeg hadde vel ikke helt dagen, jeg var rett og slett litt sliten i helga, sier Pelle etter en utrolig hektisk vårsesong med mange løp og mye jobb. Det spilte nok Pelle et puss i helgas kjøring.  

Hektisk vårsesong
Siden midt i april har teamet bare hatt én frihelg, og på 8 helger har han kjørt ni løp pluss en grustrening. Det er også mye jobb med bilen mellom løpene. Mye grunnet at flere av løpene veksler mellom grus og asfalt med bare en ukes mellomrom. Bilen må da bygges om siden den har et eget understell til grus og et annet til asfalt, samtidig må også annet vedlikehold gjøres mellom løpene. I tillegg har det tidligere i år vært store rally som VM-runden Rally Norway og Rally Sørland. Det må tas med at bilen har fungert meget bra bortsett fra bremseproblemene på Rally sørland.

 - Det har tatt veldig på med så tett program, sier Pelle. Det har vært mye jobb og mange løp, så nå ser jeg frem til litt sommerferie og avslapping.

Rally Grimstad neste
Neste løp for Pelle blir sprintrally i Grimstad 28. juli. Dette løpet er en del av sprintrallycupen, slik som også rallysprinten på Grindalsmoen. Sprintrallyet i Grimstad er et rent landeveisløp på asfalt, med 35 km fartsetapper (SS) og 85 km transport. Det blir et morsomt løp midt i et sommer- og feriepreget Grimstad!  

- Jeg gleder meg til å kjøre Grimstad, sier Pelle.


Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™