|
 
Presseklipp
Gir gass mot norgestoppen
Pelle Erland (24) ble i helgen nummer to i Rally Sørland. Neste år skal mandalitten vinne sørlandsrallyet og etablere seg i norgestoppen.
MARNARDAL: - Det er helt klart målet mitt. Etter å ha blitt nummer tre i Rally Sørland i 2004 og nummer to i år, gjenstår det bare å vinne. Det skal jeg gjøre neste år. Men jeg er selvsagt strålende fornøyd med andreplassen i år. Det var ikke noe å gjøre med Martin Stenshorne som vant, fastslår Pelle Erland, som endte 47 sekunder bak vinneren i årets sørlandsrally.

For etter å ha tapt noen sekunder på hver fartsprøve til NMK Modum & Sigdals Martin Stenshorne, fikk Pelle Erland virkelig opp farten på de to siste fartsprøvene lørdag.

- Ekstra press
- Det gikk egentlig bare bedre og bedre utover i etappene, og de to siste etappene vant jeg. Så i og med at dette bare er min andre sesong i rally-sirkuset, er det et realistisk mål for meg å kunne etablere meg i norgestoppen innen ett eller to år. Veien er lang, men jeg har troen, sier Erland som i helgens rally stilte med Stig Granheim fra NMK Hadeland som ny kartleser - uten at det sinket KAK-føreren nevneverdig.

Pelle Erland innrømmer at å kjøre løp på hjemmebane legger et ekstra press på ham. Derfor var det ekstra deilig å kunne svare til forventningene.

- Dette var årets viktigste løp for meg, og hele byen har stått på hodet for dette rallyet, så det var deilig å få til en god plassering. Det var ingenting å gjøre med Stenshorne. Til det har jeg kjørt for få løp. Dette var kun mitt 11. rally, sier Erland som i juni ser fram til NM-runde i Trondheim.

Får ros
- Pelle har absolutt potensiale til å bli best i Norge. Men det er tidkrevende og det finnes ingen snarveier. Men han begynner å få opp farten og han har en rask bil, men han trenger nok litt mer erfaring. Men han er absolutt lovende, roser Martin Stenshorne som vant Rally Sørland i år for andre året på rad.

- Jeg trives på sørlandsveiene. Det er krevende å kjøre her, men det er veldig gøy. Det er ikke rom for feil, da havner man i grøfta, sier den tidligere VM-sjåføren i rally.

20.000 tilskuere
KAKs Svein Frustøl endte på en finfin femteplass i årets sørlandsrally. Han var drøyt fem minutter bak Stenhorne etter siste fartsprøve. Tredje- og fjerdeplassen gikk til henholdsvis Anders Grøndal fra NMK Drammen Robert Opland, sønn av den tidligere EM-føreren Eivind Opland, fra KNA Midt-Norge.

Løpsleder Roy Håverstad kunne melde om et vellykket rallyarrangement - med en enorm publikumsinteresse.

- Løpsteknisk var det 100 prosent klaff i år. Det er alltid småting man kan sette fingeren på, men dette gikk veldig bra. Dessuten hadde vi vel om lag 20.000 tilskuere langs de forskjellige fartsprøvene, og det er veldig bra. Vi er i hvert fall veldig fornøyde, sier Håverstad.

Og Rally Sørland søker om å få arrangere NM-runde i rally i 2006.
FVN.no

Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™