|
 
Presseklipp
Pelle Erland på femteplass
En usedvanlig tent Pelle Erland (24) suste i helgen inn til sin beste NM-plassering i rallyens grommeste klasse.
- Vi ga jernet, og det gikk bra! gliser Pelle Erland etter vel overstått fartsutblåsning i øst. Femteplassen er det beste han har gjort i NM siden overgangen til den råeste kategorien, selve Petter Solberg-klassen.

- Det går stadig bedre, selv om vi nok var litt forsiktige i starten. Derfor var jeg utrolig klar til å heve meg på lørdagen, sier Erland.

Fredagens noe forsiktige behandling av gasspedalen skyldtes i første rekke den stygge kollisjonen fra forrige konkurranse i Rally Hadeland.

- I tillegg kjørte vi mye i mørket på fredagens etappe. Det er ikke under slike forhold at jeg har min forse, sier mandalitten.

På lørdag var han meget giret på avansere i løssnøen, og i sammendraget kjørte han seg også opp fra 18.- til 12. plass. I sin egen klasse (A) ble han altså nummer fem.

- Bortsett fra litt rusk her og der gjennomførte vi veldig bra. Nå ser jeg lyst på fortsettelsen, sier Erland.

Konkurransemessig kommer den først i april. Da kjører han et sprintrally i Stavanger. 7. mai er det duket for et av sesongens absolutte høydepunkter, Rally Sørland.

Helgens vinner av Rally Finnskog, Thomas Kolberg, fikk den verst tenkelige starten da han rett og slett kom for sent til start utenfor Kongsvinger Rådhus fredag ettermiddag. Dermed måtte Hyundai-føreren starte med 20 sekunders tidstillegg. Lørdag kjempet han seg oppover i feltet, og var på andreplass foran løpets siste etappe, den 30 kilometer lange og svært krevende Varaldskogen. Der punkterte løpets suverene leder så langt, Henning Solberg. Hans dekk ble så skadet han rett og slett måtte stoppe og bytte hjul. Det kostet ham over tre og et halvt minutt. Dermed var Thomas Kolberg vinner, og Solberg måtte ta til takke med fjerdeplass. 
FVN.no

Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™