|
 
Pelle Erland Motorsport
Bakkeløp og sprintrally
Et godt kjørt sprintrallt 25. august endte først med en 3. plass for Pelle, men endte så foreløpig med en utelukkelse fra løpet etter en juryavgjørelse. Det er sendt inn appell. Bakkeløp 18.-19. august gav 5. plass begge dager.

Pelle på HellerudslettaPelle kjørte et godt løp i sprintrallyet på Flesberg lørdag 25. august. Etter fire etapper endte han på en fin 3. plass, vinner ble Anders Grøndal. I tillegg hadde Pelle vunnet Kollevoll sprintrally-cup for klassen Internasjonal 4WD, dette var også målet da vi bestemte oss for å kjøre cupen. Dessverre ble Pelle Erland utelukket ved en juryavgjørelse etter løpet.

- Dette synes jeg er dypt urettferdig i forhold til min opplevelse av saken og har derfor appellert jury avgjørelsen, sier Pelle.

Etter halvkjørt løp var det reguleringspause, og vanligvis er det ikke lov til å gjøre noe med bilene ved

Pelle på Hellerudsletta. (Foto: Benjamin Alexander Ward, www.rallybilder.net)
disse pausene. For akkurat dette løpet hadde arrangøren søkt om dispensasjon og opprettet en sone for justering av understell og støtdempere. Her kjørte Pelle inn og justerte støtdemperne noe og spurte funksjonærene som passet på om han kunne trekke til hjulbolter og sjekke oljen på motoren her. De svarte at det kunne han ikke, men inne sammen med de andre bilene som stod til reguleringspause kunne det gjøres og pekte dit. Pelle stilte seg undrende til dette da han hadde lest tilleggsregler og deltagermelding, og visste at det var restriksjoner angående akkurat dette på slike steder. Pelle spurte hele tre ganger for å være sikker og ble til slutt overbevist om at dette måtte stemme. Det var også andre deltakere som fikk samme beskjeder. Pelle kjørte derfor bort til anvist plass og gjorde den lille kontrollen/sjekk i god tro, fordi han stolte på at opplysningene han fikk av personer høyt oppe i løpsledelsen stemte, og siden dette var litt spesielt for dette løpet.

En av grunnreglene i Norsk Bilsport er jo at man skal rette seg etter løpsledelsens og funksjonærenes anvisninger. Etter løpet bekreftet også løpsledelsen overfor juryen og oss at disse opplysningene var gitt, men juryen tok ikke hensyn til det i sin avgjørelse.

Pelle mener han er urettferdig utelukket fra løpet da han forhørte seg med løpsledelsen flere ganger før han kontrollerte hjulbolter og olje og dermed handlet i god tro. Som Pelle sier: ”jeg hadde jo aldri gjort det hvis ikke de hadde gitt meg lov”. Det er samtidig en paragraf i bilsportboka som sier at funksjonærene i en slik sone faktisk har lov/rett til å gi en slik tillatelse.

- Jeg håper virkelig at rettferdigheten seirer og jeg får tilbake min 3. plass i løpet og seier i cupen, sier Pelle

Selve løpet var fint
Tross utelukkelsen med påfølgende appell synes Pelle Flesbersprinten var et fint løp.

- Vi måtte føle oss litt frem på SS1, men de neste tre SS’ene gikk fint. Det var morsomme veier, og et flott løp ellers. Det går skikkelig fort på asfalt, sier Pelle og mener han kjørte et av sine bedre løp i år sammen med kartleser Stein Jacob Knaben. Bilen fungerte perfekt, også bremsene som Pelle har slitt med i flere løp nå.

- Det ser endelig ut til vi har fått orden på bremsene, det var utrolig godt å ha skikkelige bremser igjen, sier Pelle


Nr. 4 i NM i bakkeløp
Helgen før Flesbergsprinten kjørte Pelle NM i bakkeløp i Aurskog Høland, 18. og 19. august. Det endte med 5. plass både lørdag og søndag.

- Jeg hadde andre beste mellomtid totalt på lørdagen, men ikke fullt så klaff på siste delen. På søndag gikk det fint i første omgang, men en støtdemper røk slik at jeg ikke fikk kjørt 2. omgang. Jeg hadde ikke hatt sjanse til å forbedre tiden fra 1.omgang likevel da det kom regn og ble glatte forhold, sier Pelle.

I bakkeløp slår de sammen rallybiler og rallycross divisjon 1 biler med både 100 og 200 hestekrefter mer enn rallybilene. Dette utgjør mest på asfalt løp slik det var i helga.

Sammenlagt er Pelle nå nr. 4 i NM i bakkeløp. Pelle og teamet satser på å gjøre det godt i de tre siste bakkeløpene og har dermed et lite håp om å kunne klare en pallplassering i NM.


Sponsorer
 
 
FarAppz™ Articles 1.3 Copyright 2004 © 2014 - All rights reserved - FarWeb as Powered by FarAppz™